Hakukoneoptimointi

Viisi syytä harkita hakukoneoptimointia

Yrityksen netsivusto voi olla visuaalisesti upea ja teknisesti erittäin hienosti toimiva, mutta jos siellä ei käy potentiaalisia asiakkaita tai jos sen ranking on ”0”, siitä on iloa lähinnä omistajalleen – kauppaa se ei lisää kuin ehkä satunnaisesti.

Optimointi vahvistaa yrityksesi brändiä

 1. Asiakkaat mieltävät hakutulosten kärkeen nousevat brändit toimialan markkinajohtajiksi ja optimoinnilla päästään luonnollisessa haussa (ei maksettu mainos) esim. Googlen etusivulle 1-10 parhaan osuman joukkoon vielä varsin helposti. 
 2. Optimointi tuo yrityksen sivustolle konkreettisesti lisää potentiaalisia asiakkaita, mikä on helposti todennettavissa statistiikan keinoin. 
 3. Optimointiin sijoitettu euro tuottaa pitkään, sillä koko sivuston laajaa optimointia ei tarvitse tehdä päivittäin, eikä edes viikoittain – jopa neljännesvuosi -rytmillä päästään hyvin tuloksiin, mutta joka ylläpitokerralla kylläkin.
 4. Optimointi laskee asiakaskontaktin hintaa olennaisesti, sillä yrityksen netsivustolle tuleva luonnollinen liikenne on maksutonta. 
 5. Optimointi on joka hakukoneessa yhtäläinen prosessi eli yrityksen netsivustoa optimoidaan kaikille hakukoneille yhdellä kertaa.

10 ”tärppiä” optimointiin

 1. Käytä oikeita hakusanoja eli tulee tietää, mitä hakusanoja potentiaaliset asiakkaasi käyttävät palvelua etsiessään. 
 2. ”Titlen” tärkeys on olennainen osa yrityksen näkyvyyttä – sillä on jopa suurempi merkitys, kuin itse sivun tekstillä. 
 3. ”Meta description” on tärkeydeltään seuraava, sillä hakutuloksissa tämä teksti on mielenkiinnon herättäjä. 
 4. Leipätekstin sanoman optimointi on jatkuva ylläpidon toimenpide, jotta sanoma sisältää riittävästi oikeita hakusanoja. 
 5. Hakusanaoptimointi on myös ylläpidon jatkuva toimenpide, mutta niitä ei saa käyttää liikaa. 
 6. ”Url -osoitteet” tulee avata selkeäksi sanomaksi, jotta osoite kertoo toivotun heti. 
 7. Linkitykset tehostavat hakukoneiden kiinnostusta yrityksesi sivustosta – hanki siis ulkoisia linkkejä. 
 8. ”H1 ja H2” vaikuttaa myös hakukonenäkyvyyteen ja ehdottomasti tulee käyttää standardin mukaisia merkintöjä. 
 9. Navigoinnin yksinkertaisuus on avain toteutuneeseen kauppaan ja ns. ”kolmen klikin” -sääntö on erinomainen ohjenuora ja lisäksi ”10/10/10” -sääntö toimii useimmiten eli yrityksen netsivustovieraista 10% kiinnostuu, 10% tutkii tarkemmin ja ”10%” ovat potentiaalisia ostajia – eli tuhannesta tehdään 10 kauppaa. Siksi yrityksen netsivuston kävijämäärän tulee olla riittävän korkea.
 10. Digimarkkinoinnin linkityksen oikeellissuus - Uutiskirjeet ja somet suoltavat kokemuksemme mukaan noin 80% väärin tehtyjä linkityksiä eli niiden todellinen hyöty liiketoiminnalle murenee siihen.

Malttia ja ennakointia

Vielä jos muistaa, että mitään ei tapahdu vuorokaudessa, kuin ehkä poikkeustapauksessa, niin ollaan jo pitkällä ja voidaan lähteä nostamaan yrityksen netsivuston Rankingia – arvosana, joka määrittelee, kuinka kiinnostava yrityksen netsivusto on hakukoneiden ”laskennassa”.

Rankingin nostaminen nollasta tasolle 2-3/10 kestää useimmiten 2-4 kuukautta, mutta sitten se säilyy pitkään ja tällä nopeutetaan hakukoneiden välimuistissa olevien tietojen päivittymistä potentiaalisten asiakkaiden hakutuloksiin. Ei ole salaisuus, että useimmiten (Ranking 0-2/10) asiakkaalle näkyvä hakutulos on välimuistissa oleva ”vanha tulos” eli ei pari päivää sitten päivitetty.

Ystävällisesti, Pekka Lyly

pekka@lyly.fi 
0400 815111

Lyly.fi Oy - Digimainostoimisto

Studio
Lehmusrinne 4 H1, 8krs, 13100 Hämeenlinna
Hallinto
Birger Jaarlin katu 3A18, 13100 Hämeenlinna

0400 815 111 - desk@lyly.fi